Al onze IJzeresets: Cobra, Boston Golf, Mizuno en meer

Voeg een set ijzers toe aan uw golftassen om te genieten van een breed scala aan shots. Bekijk onze links- en rechtshandige ijzersets.

Meer filters

IJzers worden over het algemeen gebruikt om kortere afstanden af te leggen dan fairway woods en hybrides, en ook om approaches dicht bij de green te maken. De opnamemogelijkheden zijn eindeloos, maar je hebt de juiste set nodig.

Hoe kies je je set ijzers ?

Allereerst zijn er 9 ijzer nummers van 1 tot 9, variërend van de meest gesloten loft en de langste shaft (1 ijzer) tot de meest open en korte (9 ijzer). Daarnaast zijn er wiggen die de serie compleet maken. Deze wedges zijn specifiek in die zin dat ze letters hebben: PW (Pitching-Wedge), GP (Gap-Wedge) of UW (Utility-Wedge) of AW (Approach-Wedge), SW (Sand-Wedge), en LW (Lob-Wedge) en worden onderscheiden door hun opening.

Wat het clubhoofd betreft, hoe dunner de zool (in dit geval een blade genoemd), hoe delicater maar preciezer het schot zal zijn. Integendeel, hoe breder de zool, hoe vergevingsgezinder de club zal zijn (ideaal voor beginners).

Er zijn twee materialen voor shafts: staal en grafiet, die beide kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen van flex, van de zachtste tot de stijfste: Lady/Senior, Regular en Stiff.